Δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους ένας γονιός ή συγγενής μπορεί να περάσει ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά όπως, μια επίσκεψη σε μουσείο, μια βόλτα στην πόλη ή στην εξοχή, παίζοντας ένα παιχνίδι, φτιάχνοντας μια κατασκευή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ελεύθερος χρόνος, φαντασία και είμαστε έτοιμοι να περάσουμε την πιο συναρπαστική μέρα με τα παιδιά. Αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ, πόσα πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε με αντικείμενα που περισσεύουν στο σπίτι ή από παλιά μας ρούχα;

Μια ιδέα είναι να ξεκινήσουμε την ημέρα μας έχοντας φάει όλοι μαζί ένα πλούσιο πρωινό και να συνεχίσουμε με τη δημιουργία ενός κολάζ. Θα χρειαστούμε, ένα μεγάλο χαρτόνι ή έναν κενό καμβά ή χαρτόκουτα. Χρησιμοποιούμε υλικά όπως ύφασμα, αντικείμενα από το σπίτι, διάφορα διακοσμητικά και ό,τι άλλο νομίζουμε πως ταιριάζει σε ένα κολάζ, για να του δώσουμε τη δική μας ξεχωριστή σφραγίδα. Ακόμη μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας κόλλα, την λεγόμενη αλευρόκολλα γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας:

  • 1 κούπα αλεύρι γενικής χρήσης
  • 4 κούπες νερό,
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ λευκό ξύδι

Μέσα σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε συνέχεια το νερό με το αλεύρι για να μην σβολιάσει. Βάζουμε το μείγμα μας σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι και το λευκό ξύδι και ανακατεύουμε. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι, διατηρείται εκτός ψυγείου για 2 με 3 ημέρες.

Έτοιμη! Μια πανεύκολη, και πολύ πολύ χαριτωμένη κατασκευή!

Φωτογραφία από Σοφία Συμεωνίδου, Δασκάλα

Το συγκεκριμένο κολάζ είναι εμπνευσμένο από τους Μύθους του Αισώπου, Ο Λαγός και η Χελώνα. Δημιουργήθηκε και για παιδιά με οπτική αναπηρία, αφού τα υλικά που έχουν επιλεχθεί δίνουν πληροφορίες απτικά, δηλαδή με τη χρήση της αφής.

Enjoy,

Kelly

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close